Ontdek onze paling: versheid en kwaliteit zonder compromis

Palinghandel

Bij Devlieger zijn we trots op onze expertise in het aanbieden van de hoogste kwaliteit paling. Onze toewijding aan versheid en kwaliteit maakt ons de ideale partner voor zowel professionele chefs als culinaire liefhebbers thuis.
 

Dagelijkse versheid

Wekelijks ontvangen wij levende paling, die we zorgvuldig in eigen huis verwerken. Door de paling dagelijks te strippen en te verpakken, garanderen we een ultravers product dat direct vanuit onze faciliteit naar uw keuken of eettafel komt. Deze toewijding aan dagelijkse versheid zorgt ervoor dat u altijd geniet van de rijke, authentieke smaak van topkwaliteit paling.
 

Afgestemd op uw behoeften

Of u nu een professionele chef bent die op zoek is naar grote hoeveelheden voor een restaurant, of een particulier die een speciale maaltijd plant, wij passen onze diensten aan uw behoeften aan. Wij wegen en verpakken de paling in de door u gewenste hoeveelheden, zodat u precies krijgt wat u nodig heeft voor uw culinaire creaties.
 

Afkomst

Onze paling bestaat voornamelijk uit Europese aquacultuur paling, maar ook wilde paling is verkrijgbaar. De wilde paling is naar gelang de periode van het jaar afkomstig uit Europa of Noord-Amerika.
 

Een zeldzame expertise in België

Devlieger is met trots één van de weinige palinghandels in België. Door onze expertise staan wij garant voor kwaliteit en ambachtelijke verwerking. 
 

Gezond

Paling is een voedzame vis die rijk is aan omega-3 vetzuren, wat gunstig is voor hartgezondheid en hersenfunctie, en helpt bij het verminderen van ontstekingen. Het biedt ook een goede bron van vitamine A en D, essentieel voor het behoud van een gezond immuunsysteem en sterke botten. De gezonde vetten in paling ondersteunen bovendien de opname van in vet oplosbare vitaminen, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een gebalanceerd dieet.
 

Veelzijdig

Paling is een veelzijdige vis die op verschillende smaakvolle manieren kan worden bereid. Populaire keuzes zijn gebakken, in ’t groen, in de room of op z’n provencaals. Ook gerookte paling is erg lekker als hapje of in een bereiding. 
 

Levenscyclus

De levenscyclus van paling is bijzonder fascinerend en complex, vooral die van de Europese paling (Anguilla anguilla). De cyclus begint diep in de oceaan, waar de palingen geboren worden. Specifiek, Europese palingen spawnen in de Sargassozee, een regio in de Noord-Atlantische Oceaan. Na het uitkomen drijven de larven mee met de oceaanstromingen richting Europa. Deze reis kan wel drie jaar duren. Naarmate ze dichter bij de Europese kusten komen, transformeren de larven naar glasaaltjes, die een meer herkenbare vorm van jonge paling hebben, maar nog steeds transparant zijn. Bij aankomst in zoetwater- of brakwateromgevingen, groeien de glasaaltjes uit tot volwassen palingen. Opmerkelijk is dat, wanneer palingen volwassen zijn en klaar om zich voort te planten, ze terugkeren naar de Sargassozee om te spawnen, waarna ze sterven. Deze reis terug naar hun geboorteplaats is ook nog steeds onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, aangezien de palingen tijdens deze reis stoppen met eten. Deze unieke levenscyclus, met lange migraties en een enkele voortplantingsperiode aan het einde van hun leven, maakt palingen tot een van de meer mysterieuze en intrigerende vissoorten in de aquatische wereld.